26. 4. 2020

3. třída (Úkoly 27. 4 - 30. 4.)

Úkoly 27. 4. - 30. 4.

Ahoj třeťáci,

máme tu další úkoly. Tento týden bude, co se týká učení, opět trochu kratší, protože v pátek je státní svátek a proto i úkolů budeme mít o něco méně. Některé z nich budou zaměřené právě na výše zmíněný státní svátek a jiné se budou týkat pálení čarodějnic, které mu předchází.

Jdeme na ně …

Český jazyk

- najdi v následujícím textu chyby a napiš ho správně do sešitu „Procvičování“, pod napsaný text nakresli obrázek, jak vypadal domek malé čarodějnice, popros maminku nebo tatínka, aby úkol vyfotografovali a vložili jako řešení úkolu Český jazyk na www.skolavpyzamu.cz.

Bila jednou jedna malá čarodějnyce. Bylo jí pouhých 127 let, a to prece na čarodějnici není vůbec žádní věk. Bidlyla hluboko v lese v kouzelnyckém domku na samotě. Ten kouzelnický domek měla sama pro sebe, nebil proto zvlášť velký. Ale malé čarodějnici stačyl, krásnější kouzelnický domek bi si ani nemohla přát. Měl báječně zborcenou střechu, křyvý komýn a rozvrzané okenice. Na louce za domkem stála pec. Bez té to ovšem nešlo. Kouzelnický domek bez pece bi nebyl žádný kouzelnický domek.

- pokračuj v doplňování vyjmenovaných slov do výkladového sešitu

- procvičuj vyjmenovaná slova po B, L, M, P na stránkách www.skolakov.eu

Matematika

- otevři si následující odkaz, příklady opiš do sešitu „Procvičování“ a vypočítej je. https://pripravy.estranky.cz/clanky/pocitame-s-harry-potterem.html

- pracovní sešit str. 30 cv. 9

- pracovní sešit str. 31 cv. 2

- pracovní sešit str. 33 cv. 1, 2, 3 – popros maminku nebo tatínka, aby cvičení vyfotografovali a vložili jako řešení úkolu Matematika na stránkách www.skolavpyzamu.eu

- Dobrovolný úkol profesora Snapa z Bradavic: Jedná se o úkol života a smrti. Dovedeš přiřadit k lahvím správný obsah? (zadání najdeš na www.skolavpyzamu.cz)

Anglický jazyk

- podívej se na pohádku: https://www.youtube.com/watch?v=xKcDbgxeiTM. Jaký je název pohádky v češtině? :-)

- opakuj si čtení a překlad textů v učebnici a slovíčka, která se týkají těla

Prvouka

- podívej se na následující videa, která se týkají pálení čarodějnic:

https://edu.ceskatelevize.cz/tradice-paleni-carodejnic-5e441f2ed76ace2c451de1ed

https://edu.ceskatelevize.cz/svatek-beltain-a-keltsky-kalendar-5e441f2ed76ace2c451de1e5