24. 6. 2020

VÝLET MŠ DO MARTINIC

V letošním roce jsme Den dětí oslavili pěší túrou do Martinic. S dětmi jsme si ve středu 3. 6. sbalili batůžky a po 8. hodině ranní vyrazili.

Každé dítko hned na začátku dostalo kartičku s obrázky reálných věcí, které během cesty hledaly. Děti byly nadšené. Po cestě jsme viděli několik zajímavostí, například starou školu; 2 pamětní lípy zasazené 50 let po sobě; oslíka jménem Kluk; letadélko postavené tak, aby sloužilo jako větrník a mnoho dalšího. Po příchodu do Martinic jsme nabrali sílu svačinkou, pitným režimem a slíbeným nanukem, který si děti mohly koupit v restauraci u Marešů. A za to rodině Marešovým moc děkujeme, neboť otevřeli jen pro nás, abychom si zde mohli dát malé osvěžení. Po vydatné svačince si děti pohrály na hřišti u restaurace. A jelikož čas ubíhal rychleji, než jsme předpokládali, museli jsme vyrazit zpět do školky. Aby nám cesta lépe utíkala, zahráli jsme si pochodové hry a zazpívali několik písniček.

Děti byly šikovné a moc pěkně ťapaly. Dokonce i ty nejmenší z dětí bez obtíží ušly 9 km. Druhý den na děti čekalo překvapení v podobě hledání 13 ztracených zajíčků, kteří nám “vyskákali“ z kartiček. Výlet jsme si moc užili a doufejme, že i příště nám vyjde tak pěkné počasí, jako dnes.   

Diana Sochová a Rozálie Hostomská

 

Fotogalerie